top of page

JONSVANNSVEIEN 82

LOGO Sketch.png
_edited_edited.jpg
2020_edited_edited.jpg
2020_edited_edited_edited_edited.jpg
2020_edited_edited_edited.jpg
Kategori
Landskap, Arkitektur, Boligbygg, Skog og parker, Lekeplass, Rekreasjonsområde, Trimpark, Sykkelsti, Bysykkelanlegg, Grønt bygg
Tiltak
Boligbygg med fellesområder
Status                                            
2020 - Skisseprosjekt
Område

Jonsvannsveien 82, Trondheim, Norge

Størrelse
23 920m2, ca. 200 boenheter 
Byggemåte
Plassbygget
Oppdragsgiver
Rett_Hjem_Logo_black_edited.png
Image8_000_edited.jpg
JV82
p5.jpg

OM

Prosjektet ligger i umiddelbar nærhet til Moholt Studentby. Tomten er omkranset av mange parker og grønne stier, og desto viktigere å opprettholde samsvar med landskapet og å knytte disse naturlige faktorene sammen med boligbygget. 

Prosjektet inneholder ca. 200 leiligheter med næringslokaler i første etasje med adskilt adkomst, parkeringsplasser og felles avslapningsrom som lar et sosialt liv blomstre. JV82 tilbyr også offentlige sykler for å forbedre kommunikasjonen på en miljøvennlig måte. Det er også en offentlig rasteplass for studenter for lesing, studering og møteplass. 

Hovedideen med dette prosjektet er å kombinere det med naturen ved å introdusere grøntområder på fasader, balkonger og tak. Takket være dette kan en moderne bygning bli et ikon for denne bydelen og et innovativt prosjekt som bringer folk nærmere naturen. Også takket være bruken av mange økologiske ideer kan bygningen og dens omgivelser bli et interessant punkt i byens rolle. Høyden på bygningen ble satt slik at de ikke tilslørte nabobebyggelsen og at hele området ble mest mulig solrikt og best utnyttet.

 

Ytterligere fordeler for beboerne vil være:

- Åpent trening omgitt av trær, gress og busker som fullfører en hel plan og gir en følelse av nærhet til naturen.

- To store områder med lekeplass for barn, hager og store rekreasjonsområder som inkluderer både de yngste og de eldste beboerne.

- Store grøntområder for piknik og avslapning. 

- Ulike fasiliteter for barn som aldri vil kjede seg.

- Tre store terrasser med gress mellom bygningene gir et fint sted for både avslapning og moro. Det kan også være et bra sted å se ut over byens silhuett og se solnedgangen.

- Sykkelveien som omgranser og går gjennom tomten forbinder parkene med hverandre og fremmer bedre kommunikasjon.

 

Bruk av utstikkende og skjulte balkonger gir fasaden en dynamisk karakter. Små skråninger i enkeltbygg, gjør at prosjektet ikke blir monotont. Alt skaper en harmonisk helget. Naturlige materialer og tillegg av grønt til fasaden gir absolutt sjarm og originalitet til dette stedet. Dette er et sted det kombinerer natur, helse, hjem, harmoni, fred, samt nærhet til de viktigste servicefasilitetene. Det kan sies at det er en rolig skog midt i byen.

g2.jpg
bottom of page