top of page
edited Foto 24.08.2022, 09 39 12.png
logo.png

SENTRUMS-GÅRDEN

Picture%202_edited.png
Kategorier
Landskap, Arkitektur, Boligbygg, Lekeplass, Rekreasjonsområd, Bysentrum, Offentlig område, Gårdsplas, Hage, Modulbygg
Tiltak
Boligbygg
Status                                            
2022 - Bygget
Plass

Sandavegen 23, Buvika, Norge

Størrelse
3 255m2, 29 boenheter
Byggemåte
Modulbygg
Oppdragsgiver
TOBB_LOGO_sh_line.png
edited 2 Foto 24.08.2022, 09 39 12.png
Skjermbilde 2022-08-25 kl. 13.45.44.png

OM

Tomten ligger i Skaun kommune i Trønderlag fylke. Prosjektet ligger i sentrum av Buvika med lett tilgang til mange funksjoner og transportmuligheter. 

 

Prosjektet inneholder 29 leiligheter med næringslokaler i første etasje og felles oppholdsrom, slik at det sosiale livet kan blomstre. Sentrumsgården består av tre etasjer over terreng pluss en kjelleretasje med parkering og boder. Med flere utendørs parkeringsplasser er det garantert plass til alle. 

 

Mange trær, gress og busker kompletterer hele planen og gir en følelse av nærhet til naturen, selv om prosjektet ligger midt i Buvika sentrum. 

 

U-formen på planløsningen gjør det mulig å skape en stor lekeplass, mye grønt som små hager og store rekreasjonsområder som kan brukes av både eldre og unge. 

 

Gårdsplassen er forbundet med hovedgaten via en passasje, noe som garanterer trygghet og ro for beboerne. Hovedinngangen til leilighetene er langs en felles gangveg med hvilesteder.  

 

Hovedideen med fasadene er å beholde den enkle, tradisjonelle formen på norske hus. Bruk av noen få farger som mørkerød, mørkegrønn og oransje, som refererer til typisk norsk estetikk, hjelper å unngå monotoni i dette prosjektet. 

 

Naturlige treplanker på balkongene og vestfasader i tre med skråtak over mørke nisjer gjør prosjektet mer interessant og refererer til naturen og skandinavisk arkitektur. Den sørlige delen av bygningen beskytter leilighetene mot støy og gir store, private uterom. Nordfasadene gir beboerne vakker utsikt mot grønne områder og Trondheimsfjorden. 

 

Ved å inkorporere mange tradisjonelle elementer i dette prosjektet, kan hver del ha sin egen karakter, samtidig som det harmonerer med helheten.

bottom of page