top of page
2022.03.21 AK Storelva Nord view 2.jpg

STORELVA NORD

obrazek JPEG-236583F5AA81-1.jpeg
2022.03.30 AK Storelva Nord - Tegningssett-27.png
Nordvest fasade
2022.03.30 AK Storelva Nord - Tegningssett-261.png
Sørvest fasade
Kategorier
Landskap, Arkitektur, Boligbygg, Rekreasjonsområde, Bysentrum, Offentlig område, Modulbygg
Tiltak
Boligbygg
Status                                            
2021 - Skisseprosjekt
Plass

Nedre Molla, Hammerfest, Norge

Størrelse
2 900m2, 49 boenheter
Byggemåte
Modulbygg
Oppdragsgiver
Bar eiendom AS
Storelva Nord site plan 2024.01.03.png
Situasjonskart

OM 

Tomten ligger i Hammerfest nord i Finnmark og den vender ut mot havet ved Mollafjæra strand. Prosjetkets beliggenhet delvis over vannet gir det et unikt aspekt.   

  

Den trapesformede tomten har påvirket formen på volumene og bygningens orientering mot vannet. Prosjektet er omgitt av svært ulike elementer, og har et utfordrende mål om å skape en overgang fra de lave eneboligene på østsiden, til de høye fleretasjers bygningene på sørsiden. Bygingene vil også bli en del av havnefronten til Hammerfest, siden bygningene vil vende ut mot havet og skipstrafikken i vest.  

  

Bygingskroppen består av to boligbygg plassert over en felles kjeller. Parallelt med sjøkanten ligger et treetasjes volum, Hus A, og vinkelrett på denne ligger det høyeste volumet, Hus B. Det sistnevnte trapper ned fra syv til tre etasjer og følger slik høyden bak.  

  

Inspirasjonen til prosjektet har vært et isfjell som stiger opp av vannet, med uregelmessig form og skarpe kanter. For å oppnå denne formen er hovedvolumene delt opp i mindre blokker som er trukket inn mot land for å skape flere nivåer og gir en skulpturell form. Denne effekten understrekes av de skrånende brystningsveggene på taket av det laveste volumet, som også refererer til de omkringliggende eneboligene. Hus A kan ligne flere sammenhengende hus med skråtak. Hus B stiger i stedet opp mot land, noe som skaper interessante rom for terrasser med utsikt over sjøen. 

 

Beliggenheten over vannet og den unike utsikten over det nordiske landskapet har også vært viktige faktorer i utformingen av leilighetene. Hver av de 49 leilighetene har balkong og stue med utsikt over vannet. Mellom bygning A og B er det utformet et fellesrom med glassvegger og en romslig terrasse på taket, slik at beboerne kan nyte utsikten utover det vakre landskapet sammen.  

  

Fasaden er kledd med hvite paneler for å gjenspeile isfjellinspirasjonen. Fargepaletten er begrenset til naturlige farger i nyanser av hvitt, naturlig tre og grått. Denne kombinasjonen passer godt til det nordlige landskapet som i store deler av året vil være dekket av snø.

2022.03.16 AK Storelva Nord main page  copy.jpg
2022.03_edited.jpg
g2_edited.jpg
2022.03.29 AK Storelva Nord view 1.jpg
bottom of page