top of page

LAUGARBUKTA

logo.png
Picture 2.png
Picture 3.png
Picture 4.png
1. etg
2. etg
3. etg
TOBB_LOGO_sh_line.png
Kategorier
Landskap, Arkitektur, Rekkehus, Klatrevegg, Lekeplass, Climbing wall, Rekreasjonsområd, Fjord, Sjø, Natur
Tiltak
Rekkehus
Status                                            
2020 - Skisseprosjekt
Plass

Jonasflata 2, Børsa, Norge

Størrelse
6 745m2, 52 boenheter 
Byggemåte
Plassbygget
Oppdragsgiver
LAUGARBUKTA
Playground

OM

Tomten ligger i Skaun kommune i Børsa. Prosjektet ligger idyllisk langs kysten av Trondheimsfjorden, omgitt grøntområder og jorder. Denne beliggenheten garanterer vakker utsikt for hver enkelt beboer. Til tross for at prosjektet er romslig og opptar mye plass, er det nøye planlagt for å smelte sømløst inn i omgivelsene og ikke dominere landskapet. 

 

Alle leilighetene er tegnet med lignende funksjoner og planløsninger. Målet er å skape prisgunstige boliger der alle kan bo med god standard. Prosjektet består av totalt 52 boenheter med lignende størrelser. Det er to typer rekkehus i Laugarbukta; med to etasjer (ca. 93 m²) og med tre etasjer (ca. 116 m²).  

  

Hver leilighet har sin egen utendørs bod, en romslig terrasse og parkeringsmuligheter for både bil og sykkel. De fleste boligene har og private hager. Hjørneleilighetene har i tillegg store vinduer i stuer og soverom, med utsikt over fjorden. Privatlivet på balkongene er sikret med skillevegger i tre. 

 

Et stort område er dedikert til rekreasjon, fritid og lek, inkludert lekeplasser og andre fasiliteter som passer godt inn i det åpne området. Dette rekreasjonsområdet er utformet for å være inkluderende for alle aldersgrupper og personer med nedsatt funksjonsevne. En stor del av dette området - som har som hovedformål å oppmuntre til avslapning og sosial interaksjon i rolige omgivelser - er en stor utsiktsterrasse med utsikt over fjorden. 

 

Naturlige materialer opprettholder balansen mellom natur og menneskeskapte strukturer. Det er brukt ulike dempede naturfarger (svart, grått, lyst og mørkt treverk) på hver boenhet, i tillegg til ulike aksentfarger på detaljer som dører. Dette identifiserer dem som enheter som er lette å visuelt skille fra hverandre. 

 

Den varierte bredden og retningen på utvendig trekledning bidrar til å bryte opp den monotone følelsen som kunne oppstått på grunn av gjentagende elementer og volumer.  

 

Videre forsøker volumene å etterligne det skrånende terrenget og de kuperte omgivelsene. De går nedover i trinn, noe som skaper en subtil bevegelse i fasadene. 

LAUGARBUKTA
Image18.png
bottom of page