DN Gaselle
Vi er kåret til Gaselle-bedrift 2023 av Dagens Næringsliv.
Tusen takk til våre kunder og samarbeidspartnere, og ikke minst til vårt solide og effektive team som muliggjør at vi kåres til en av de raskest voksende selskapene i Norge i 2023. Denne utmerkelsen setter vi stor pris på og vi ser frem til fortsettelsen!
​
DN Gaselle er en årlig kåring av de raskest voksende selskapene i Norge.
​
Les mer om Gaseller, kriterier og kåringene på DN Gaselle
Heimdalsporten
Heimdalsporten, et prosjekt utviklet og gjennomført av Rett Hjem Bolig og prosjektert av Rett Hjem Arkitekter, ble nominert som en av tre finalister til Årets Leilighetsprosjekt av Boligprodusentene i 2022. Beliggende i den sørlige delen av Trondheim kommune, består prosjektet av fire punkthus med 204 leiligheter fordelt på 7-8 etasjer.
Byggene er bygd med en kjerne og parkeringskjeller av betong, mens selve leilighetene er bygd med prefabrikkerte tremoduler. Dette reduserer byggetiden med rundt 1/3. Hver modul kan enten brukes som en selvstendig leilighet på 35-60 m² eller kobles sammen for å skape større leiligheter.
Valget med å bygge punkthus er for å øke mulighetene for grønne og luftige rekreasjonsområder og gangveier mellom byggene. Alle leilighetene har store vindusflater, balkonger og dagslys fra minst to sider. Balkongene er bygd som en del av modulene, og er integrert i fasaden. Dette gir beskyttelse mot vind og innsyn. Innvendig i balkongene er det brukt trekledning for å skape en myk og vennlig atmosfære som passer til innredningen i leilighetene.
For å skape et skille mellom bygningene, er det brukt fire ulike hovedfarger - én for hvert bygg. Det samme er gjort i parkeringskjelleren for å gjøre det enklere å orientere seg. Hovedmaterialet på fasadene er vedlikeholdsfrie Cembrit-paneler, mens toppetasjene har grå trekledning.
Signaturhagen er en god kandidat til arkitekturprisen. Den representerer på sitt vis utviklingen i Kongsberg mot en by og kommune med moderne leiligheter og en ung høyutdannet befolkning. De fire blokkene vendes sammen av et "glassatrium" som er enda en etasje høyere enn boligdelene. Fjerde etasje i boligdelene har tilbaketrukne leiligheter med balkonger uten overbygg. Fasadene inn mot atriumet og ute veksler mellom tegl og tre. Det er tilrettelagt for høy standard og god "bokvalitet" med glidende overganger mellom private og sosiale sfærer. Anlegget er moderne og fått god kritikk.
Foto: Eiendomsfoto AS
Jonsvannsveien 82
Vi ønsker å bygge et nyskapende, grønt boligkompleks på Moholt i Trondheim.
Med opptil 15 etasjer og vertikal skog på utsiden av bygningene planlegger vi å omskape tidligere Trondheim Økonomiske Høgskole (TØH) til et spektakulært og bærekraftig boligprosjekt.
​
Inspirasjon til Moholt-prosjektet kommer fra den norditalienske metropolen Milano som for ti år siden var først ute med å bygge høyhus med vertikal skog - Bosco Verticale - på utsiden.
​
Prosjektet blir liggende som et knutepunkt for mange av bydelens grøntområder. Tomta er blant annet starten på skiløypene til Strindamarka. Derfor er det satt av ca. 200 kvm i første etasje til fellesskapsfunksjoner som vil kunne disponeres av ideelle organisasjoner.
​
Vi ønsker å tilføre noen genuint nye verdier til byen. Samtidig er prosjektet helt i tråd med Trondheims mål for bærekraftig utvikling.​
Lurabyen
På Lura i Sandnes har HENT ført opp første byggetrinn av Lurabyen, som består av et kjøpesenter med parkeringskjeller, et sykehjem og en boligblokk, der vi har utviklet boligblokken.
Fasadeuttrykk ble holdt enkle med basis i et lyst og transparent Skandinavisk uttrykk, uten å oppnå monotonitet i et stramt formspråk.
Med dette som bakteppe valgte vi tre hovedfarger og tre hovedmaterialer. Glass, fibersement og trekledning skal kontrastere, men samtidig, gjennom samspill, dele bygget inn i mindre volumer for å gi inntrykk av et mindre totalvolum. Materialvalgene er delvis inspirert av det underliggende kjøpesenteret og sykehjemmet i øst. Svalganger er tegnet ut i enkle geometriske former for å skape bevegelse og liv i fasadene. Gjennom utkraginger og effekter med glass og spiler på svalgangsfasader, muliggjør dette bruk av området som private balkonger på byggets østside. I tillegg som møteområder for sosialt samvær med naboer.
Horisontal kommunikasjon oppe på hoveddekket er løst gjennom internveier og passasjer gjennom bygningskroppen.
Solrikt, landlig og rett ved fjorden
Sentrumsgården Buvika
«Sentrumsgården» i Buvika sentrum består av 29 leiligheter samt areal for næringslokaler.
Hovedideen bak fasadeutformingen er få frem den enkle formen til tradisjonelle norske hus. Bruk av forskjellige farger som for eksempel mørkerød, mørkegrønn og oransje refererer til typisk norsk estetikk, og bidrar til dynamikk og variasjon i uttrykket. Vest-fasadens balkonger med naturlige trematerialer og dens saltaksform over mørke nisjer gjør dette prosjektet mer interessant og hinter til skandinavisk natur og arkitektur
​
Leilighetskomplekset er bygd i hesteskoform med tre etasjer. I deler av første etasje er det areal avsatt til næringslokaler.
– U-formen gir beboerne en lys og grønn bakgård med skjermet uteoppholdsareal. Bakgården har kvaliteter for barn og voksne i alle aldre. Det er brukt mange forskjellige tradisjonelle elementer i dette prosjektet, som hver for seg kan være ganske karakteristiske, men som samtidig også fungerer i samspill med helheten.
Nysatsing i Østre Huggenesvei 2, tomta mellom Circle K og Flyplassveien, tett på E6 og Halmstad.
​
Vi har tegnet et hotellbygg med omtrent 120 rom. Det blir veldig fint, med en innbydende fasade og med fellesarealer i form av store åpne lokaler. Foreløpige planer inneholder også møterom og treningsrom. Men vi er på et foreløpig skissestadie.