top of page
2021.05.18 Rudolf Nielses Vei external v
RUDOLF MAIN FACADE.png
Fasade

RUDOLF NILSENS
VEG 2

LOGO_edited.png
Kategorier
Landskap, Arkitektur, Rekkehus, Rekreasjonsområde
Tiltak
Rekkehus
Status                                            
2022 - Bygget
Plass

Rudolf Nilsens veg 2, Trondheim, Norge

Størrelse
1 178m2, 4 boenheter
Byggemåte
Plassbygget
Oppdragsgiver
Privat
RUDOLF
RUDOLF
RUDOLF PLAN
1.etasje

OM 

Disse fire husene ligger på Byåsen, vest i Trondheim. Et område preget av eneboliger med nærhet til marka og naturen. Tomtens er tilnærmet trapesformet, der den vestlige grensen er mot den private vegen Rudolf Nilsens veg. 

 

Tomten er i en bakke som stiger mot nordøst. Volumene skal ikke konkurrere med den omkringliggende naturen, og heller harmonere med det eksisterende terrenget og de naturlige fargene. 

 

Bygningene i nabolaget består av småskala eneboliger med skråtak. For å holde en visuell forbindelse med dem er det valgt skråtak for dette prosjektet også. Prosjektet består av fire hus på rad, men fremstår som to eneboliger med skråtak som er delt i to. Bygningen er ikke stor sammenlignet med våre andre prosjekter, likevel var tanken å skape en interessant form ved hjelp av enkle geometriske volumer. Oppdelingen er understreket med at hvert enkelt volum kledd med hver sin unike tresort. Fargene er naturlige og nedtonede (brun, grå og kremhvit). Takket være alle disse grepene passer bygningen godt inn i omgivelsene. 

 

Husenes funksjonelle løsninger ble i stor grad påvirket av terrengforholdene. I første etasje, som er delvis nedsenket i bakken, ligger garasjer og vaskerom.  Denne etasjen er dekket med mørk horisontal kledning som danner en nøytral base for de øvrige etasjene. Bygningens hovedinngang er symmetrisk plassert på vestfasaden. En bred trapp leder beboerne til de innglassede inngangsdørene gjennom en korridor av naturstein. I første etasje er det et romslig oppholdsrom med åpent kjøkken. Den øverste etasjen er planlagt for å være husets nattsone, med soverom. Bygningen har terrasser og balkonger i første- og andreetasje, noe som gir beboerne mulighet for en rik utsikt til landskapet utenfor. Hver enhet har også tilgang til privat terrasse og en hage på nordsiden. 

bottom of page