top of page

ENERGIPARKEN

SECTION.png
PLAN.png
Plan
1_edited.png
Fasade sør
loader,gif
Energiparken 01.jpg
LOGO.png
Kategorier
Landskap, Arkitektur, Boligbygg, Lekeplass, Detaljer, Rekreasjonsområd, Offentlig område
Tiltak
Boligbygg
Status                                            
2017- Bygget
Plass

Løvsethveien 4, Melhus, Norge

Størrelse
18 985m2, 114 boenheter
Byggemåte
Modulbygg
Oppdragsgiver
Rett_Hjem_Logo_black_edited.png

OM 

Bygningen består av et podium med seks boligblokker på toppen. Boligblokkene ligger i to adskilte rekker, og mellom dem er det plassert et grøntområde med lekeplass og benker. I kjelleretasjen er det boder og parkeringsplasser. Første etasje blir delt i to av en overbygd promenade, en Miljøgate. Den skiller næringsarealet og parkeringsområdet. 

 

Denne gangpassasjen er en reminisens av Melhus' bymønster og knytter prosjektet direkte sammen med sentrum. Her følger betongveggene de organiske bevegelseslinjene fra et menneske som går. Åpninger og innganger er et resultat av en naturlig prosess der man beveger seg og oppdager stedet.  Buede flater endrer lys- og skyggeopplevelsen og skaper interessante perspektiver som endrer seg for hvert skritt. 

 

Boligblokkene er fordelt langs to linjer. Hver linje er delt inn i tre blokker. Hver blokk er adskilt av et volum som huser trappene. Blokk A, D, E og F har leilighetsinnganger fra svalgangen. Oppholdsrommene får her godt sollys fra sør/øst. På svalgangene er det tilrettelagt små plasser for sosialt samvær utenfor hver leilighet, hvor beboerne kan vente seg sollys fra vest en god del av dagen. Her er det mulig å finne benker eller bord hvor beboere kan møte gjester og hverandre. Galleriet har et system av vertikale trespiler som skal beskytte beboernes privatliv. På enden av bygningen ligger det terrasser. Her er det beste stedet for å nyte utsikten over det vakre naturlandskapet i området. 

 

Veggene i første etasje er dekket av perforerte metallplater. På siden med næringsareal åpner en stor glassflate seg mot byen. Boligene kjennetegnes av en horisontal kledning i tre forskjellige utførelser: mørk grå, kastanje og naturlig tre. Fasadene er organisert i "bokser". Rammene, som huser balkongene, stikker ut i varierende grad og skaper en bevegelse i plan og høyde. Et annet karakteristisk element som skaper variasjon, er inngangsdørene som er malt i tre forskjellige farger. 

04.17
06.17
kisspng-film-reel-cinema-filmstrip-5ac7c
IMG_0343_edited.jpg
IMG_7283-PANO.jpg
org_4bf7c18849b9c487_1495378260000.jpg
IMG_0613.JPG
07.17
kisspng-film-reel-cinema-filmstrip-5ac7c
IMG_0797_edited.jpg
IMG_3527_edited.jpg
IMG_3536_edited.jpg
IMG_7952-PANO_edited.jpg
bottom of page