top of page
2016.09.13 Rev.C JL Fjaregata  winter vi

FJÆREGATA

LOGO.png
FJÆREGATA SOUTH WEST FACADE.png
Fasade - Sørøst

 
FJÆREGATA NORTH WEST FACADE.png
Fasade - Nordvest
4.png
1. etg
3.png
2. etg
Fasade - Sørøst

 
2.png
Kategori
Landskap, Arkitektur, Boligbygg, Lekeplass, Bysentrum, Modulbygg 
Tiltak
Boligbygg
Status                                            
2022 - Ferdigstilt
Område

Fjæregata 1, Trondheim, Norge

Størrelse
554m2, 10 boenheter 
Byggemåte
Plassbygget
Oppdragsgiver
Fjæregata AS
OM

I et historisk og mangfoldig nabolag finner man en bygning som utgjør en subtil bro mellom fortid og nåtid. Denne femetasjers bygningen rommer 10 leiligheter av 7 forskjellige typer. Flere av vinduene har franske balkonger, og i første etasje fører en passasje oss inn i en indre gårdsplass som også huser hovedinngangen. Våre beslutninger i dette prosjektet ble formet av hensyn til høydebegrensninger, brannsikkerhet, samt hensynet til å bevare den historiske arven. Resultatet er en bemerkelsesverdig bygning som er solid forankret i fortiden og som har blitt formet til en unik struktur med stramme geometriske linjer som harmoniserer med omgivelsene.
 

Det er tre distinkte hovedvolumer som karakteriserer denne bygningen:
 

Først har vi et enkelt geometrisk element som svever over en passasje gjennom bygget. I øverste etasje finner vi en eksklusiv leilighet som strekker seg over to etasjer og som har egne private takterrasser på begge sider. Det skråtaket med takvinduer og karnapper gir en tilbakekobling til arkitekturen fra over hundre år tilbake og fungerer som en nøkkel til fortiden for hele prosjektet.
 

Det andre volumet inkluderer området for heis og trapp, og det er synlig gjennom en lang glassvegg som tydeliggjør hovedinngangen. Dette området, som inneholder heisen og sammenkoblingen i huset, er utformet som en enkel, funksjonell boks med tre kvadratiske vinduer og inngangsdør. Vi har kledd dette volumet med samme materiale som taket, aluminiumsplater, for å skape en harmonisk kontinuitet fra toppen til bunnen av bygningen. Dette understreker samtidig oppdelingen av fasaden i tre distinkte elementer.
 

Den tredje delen består igjen av et enkelt og rent volum. Her fortsetter åpningene opp til toppetasjen, hvor et karakteristisk trekk i prosjektet finner sin plass: den felles takterrassen. Denne utendørs plassen er dekket av en trekonstruksjon med skodder som følger et imaginært rutenett, og dette nettet danner hovedstrukturen for hele fasaden. Terrassen er ment for sosialt samvær og gir beboerne muligheten til å nyte roen og freden i den beskyttede gårdsplassen.
 

Vi utviklet et forprosjekt som resulterte i en godkjent rammesøknad. Etter dette var Agraff Arkitektur ansvarlig for detaljprosjekteringen. Ferdig bygning ble utført med noen mindre endringer i fasadene (for eksempel fasadefarge og trappevolumets materiale).

3. etg
1.png
4. etg
4edit.png
1edit.png
2edit.jpg
3edit.png
1.png
bottom of page