top of page
5.jpg
LOGO.png

G - HUS

G-HUS SOUTH WEST FACADE.png
Sørvest fasade
G-HUS NORTH WEST FACADE.png
Nordvest fasade
Kategorier
Landskap, Arkitektur, Enebolig, Moderne Arkitektur, Rekreasjonsområd
Tiltak
Enebolig
Status                                            
2017 - Skisseprosjekt
Plass

Hjelsengsvegen 1, Stjørdal, Norge

Størrelse
312m2
Byggemåte
Plassbygget
Oppdragsgiver
Privat
G-hus plans
Plantegning
INTERIOR - G-HUS
OM

Denne eneboligen i nordvestre del av Stjørdal er et eksempel på arkitektur som er preget av omgivelsene. 

Tomten ligger på en liten høyde i et område med store golfbaner. Dette uvanlige nabolaget hadde en viss innflytelse på bygningens form, som ble utformet med tette vegger på siden av golfbanen og åpne vegger på motsatt side, slik at utsikten over det pittoreske nabolaget og fjorden i nærheten ble eksponert. 

 

Bygningens struktur består av tre hovedelementer som skaper tre soner med ulike funksjoner: 

-den nordlige fløyen: hvor garasjen ligger, er et slags skille og en fysisk barriere mot golfbanen; 

-den sentrale delen: en privat sone med nattsone og fasiliteter; 

-den sørlige fløyen: inneholder dagsone. 

 

Den L-formede dagsonen danner husets sentrum, noe som også indikeres av et løftet tak. Høyde- og nivåforskjellene er karakteristiske for hele huset. Det er et resultat av et bevisst valg. En klar, enkel og rasjonell inndeling av volumet i mindre volumer og forskjeller i etasjehøyde har skapt nye muligheter for interiørdesign. Ved å heve taket over oppholdsrommet ble det mulig å plassere flere vinduer like under taket, og å tilføre ekstra lys til kjøkkenet, som står i direkte forbindelse med den innvendige uteplassen og terrassen med utsikt over fjordene. Uteplassen, som bringer naturen inn i huset, og en glasspeis som ikke skygger for utsikten fra vinduene, er svært viktige elementer i dette rommet. Den grønne uteplassen er et slags bindeledd mellom interiøret og omgivelsene. Den bokstavelige eller metaforiske åpningen av bygningen forbinder disse to rommene sømløst, slik at de kan samhandle med hverandre og skape en ny kvalitet i interiøret. Det samme gjelder peisen, som kan brukes på tradisjonelt vis om vinteren, mens den om sommeren - når de store panoramaglassene åpnes - skaper en diskret skulptur midt på den store, sørvendte terrassen. 

 

Muligheten til å endre og flytte sammenleggbare glassvegger i stue og uteplass gjør det mulig å forme dagsonen fritt og fleksibelt etter behov. Den kan være helt adskilt fra terrassen eller koblet til den gjennom en fullstendig åpning. I tillegg kan den forvandles i henhold til årstiden. Dette er en egenskap som gir huset en heterogen karakter og en variabel, attraktiv form. 

 

Bevisst utforming av form og funksjonell planløsning, kombinert med interessant estetikk, bruk av naturlige materialer og moderne tekniske løsninger, skaper en moderne og uttrykksfull arkitektur som ikke bare gir et visuelt attraktivt rom, men også et komfortabelt miljø for opphold, rekreasjon og hvile.

.
INTERIOR.png
bottom of page