top of page
Picture 3.png

PKV 12

LOGO.png
PKV 12 1. FLOOR.png
1. floor
PKV 12 2. FLOOR.png
2. floor
PKV 12
PKV 12
PKV 12
Kategorier
Landskap, Arkitektur, Enebolig, Hage,  Rekreasjonsområd
Tiltak
Enebolig
Status                                            
2019 - Bygget
Plass

Per Kvists Veg 12-14, Trondheim, Norge

Størrelse
683m2, 4 boenheter
Byggemåte
Prefabrikert
Oppdragsgiver
Rett_Hjem_Logo_black_edited.png

OM

Et vidstrakt terreng hvor Trondheim by møter naturen, her ligger dette prosjektet. Jakobsli imponerer med romslighet, fjern horisont og flott utsikt over variert natur og fjordlandskap. Omgivelsene krever at man fanger opp og integrerer dem i prosjektet, og bygningen åpner opp for de grunnleggende geometriske formene ved å nytolke prinsippene for funksjonalistisk arkitektur. Det indre og det ytre rommet knyttes sammen gjennom store vinduer som bringer naturen inn. De er formet og dimensjonert i henhold til bygningens interne bruk. Glassgardinveggene er omsluttet av et betongbånd som starter på utsiden og danner en yttervegg, blir til en plate og skaper en terrasse, før det går inn i bygningen og danner en ny vegg som til slutt bøyer seg til et tak. Alle kombinasjonene i dette prosjektet gjør det til et moderne, funksjonelt og stilrent formet hus. Hver eneste detalj er designet med stor nøyaktighet, slik at resultatet blir optimale for enhver. 

 

Det indre og det ytre rommet bytter rolle gang på gang. Når naturen påvirker flatene og interiøret, går bygningen samtidig et stykke utenfor sine egne grenser og møter landskapet. Bruken av naturmateriale (tre) både i taket inne i huset og på terrassen utenfor forsterker forbindelsen mellom disse to sonene. Det hvite båndet gir huset i tillegg et horisontalt særpreg.  

 

Alle nødvendige funksjoner er plassert i to etasjer. Rom med store åpninger på sørsiden, og trapper og servicefunksjoner på nordsiden.  Solen kommer inn i disse rommene – og solskinnets belysning påvirker bygningens funksjoner på en svært direkte måte. Det indre rommet er i tillegg utformet med tanke på å videreføre det ytre rommet inne i bygningen. 

 

Inndelingene i andre etasje er ikke klart definerte, og det åpne rommet gjør det mulig å møblere fritt og endre innredningen på mange måter. Det forsterker følelsen av romslighet og åpenhet som er typisk for lokalmiljøet. Det refererer direkte til et av funksjonalismens viktigste prinsipper: åpne planløsninger. "Kjernen" i dette rommet er peisen. Den har en sentral plassering på hovedveggen i stuen. Omgitt av vinduer skaper den et symbolsk skille i høyden. Fra terrassene er det vid og vakker utsikt over omgivelsene. Siden tomten ligger i skrånende terreng, er husene plassert på forskjellige nivåer for ikke å begrense utsikten til hverandre og gi naboene privatliv. 

 

Prosjektet er utformet for å sikre folks komfort og privatliv. Glassrekkverkene på takterrassene er løsrevet fra kanten av ytterveggene. Etasjene er forbundet med en trapp. Betongveggene står i kontrast til trappetrinnene i tre og tak- og gulvbelegget. Trappeoppgangen er opplyst av et langt, smalt vindu som tydelig markerer bygningens vertikale hovedretning. Etterbehandling, vindustyper, planløsning og fasader er sammenhengende elementer som skaper en funksjonell og komfortabel arkitektur med en balansert karakter. Funksjonaliteten og det modernistiske uttrykket gir mange muligheter og en følelse av hjemlig komfort med den omkringliggende naturen. .

PKV 12
PKV 12 SOUTH FACADE.png
South facade
PKV 12 FACADES.png
Interiors
PKV 12
PKV 12
West facade        
East facade        
PKV 12
PKV 12
2016.11.02 KJ Per Kvist Rev.B view 1.jpg
bottom of page