top of page

MARIE MICHELETS VEI 9

logo Marie12.tif
Fasade nord
Fasade sør
image.png
HAW_3249.jpg
ed Foto 15.11.2022, 10 39 36.png
ed Foto 15.11.2022, 10 44 36.png
Kategorier
Landskap, Arkitektur, Boligbygg, Lekeplass, Rekreasjonsområd, Modulbygg
Tiltak
Boligbygg
Status                                            
2022 - Bygget
Plass

Marie Michelets vei 9, Trondheim, Norge

Størrelse
2 635m2, 35 boenheter
Byggemåte
Modulbygg
Oppdragsgiver
MM9 Utbygging AS

OM

Dette prosjektet ligger i Persaunet - et boligområde i et sentralt og historisk område i Trondheim. Tomtens langstrakte form krever en lineær komposisjon av volum. Prosjektet består av tre fireetasjes bygninger som er forbundet med hverandre gjennom trappevolum. En av bygningsfløyene er noe dreid, for å utnytte tomtearealet optimalt. 

 

Hver av de tre bygningene er formet ut fra litt forskjellige komposisjonsprinsipper, men til sammen danner de en sammenhengende helhet. Bygning A, som ligger på vestsiden, viser en delvis uregelmessighet, som forsiktig forsvinner i bygning B og til slutt får en homogen form i bygning C. Fasaden er mangfoldig, men samtidig sammenhengende. Tomtens plassering langs øst-vest-aksen gjorde det mulig å ordne leilighetene på en god måte. På nordsiden er det svalganger, mens det på sørsiden er stuer med balkonger, som er perfekt opplyst takket være store vinduer. 

 

Store vindusflater sørger ikke bare for riktig mengde lys i rommene, men også for fri utsikt over omgivelsene. Trappeoppgangene blir også belyst fra begge sider, som er en god kvalitet for beboerne. Målet vårt var å tilpasse de fireetasjes bygningene til de omkringliggende bygningene, både når det gjelder volum og materialer. 35 leiligheter (18 forskjellige typer) har varierende arealer fra 45,5 m² til 148 m² og består av to til fire rom. Alle leilighetene har balkong. Det er også private hager som tilhører leilighetene i første etasje. I kjelleren under bygningene er det en parkeringsplass for hver leilighet, samt en bod. På vestsiden er det en lekeplass for barn, og på sørsiden er det en møteplass for beboerne i bygningen. 

 

Fasadene er utført i tre og Cedral-plater. Fargene er valgt fra en beige, brun og grå palett som harmonerer godt med de omkringliggende bygningene og det tilhørende grøntområdet. Veggene på innsiden av balkongene og de sørlige fasadene er kledd med tre, noe som gir dem et koselig preg. På den nordlige fasaden ble det brukt offwhite Cedral-plater. En annen fin detalj er fargen på inngangsdøren. Her er det brukt dempede farger fra den brune og grønne paletten. Dette prosjektet har tradisjonelle løsninger og skaper et godt sted å bo sammen med en enkel og nøktern arkitektur som harmonerer med omgivelsene. 

 

Den langstrakte fasaden er gjort mer variert ved å gi svalgangen en uregelmessig form som også skaper ekstra rom for sosiale møter. Den estetiske verdien økes også av alle de vertikale trelamellene i svalgangene. De skiller på en delikat måte galleriets halvprivate rom fra den offentlige sykkelstien som går langs fasaden. 

.

HAW_3247.jpg
HAW_3255.jpg
Picture%203_edited.png
HAW_3312.jpg
Picture%25201_edited_edited.png
oversikt_MM9_KOBE_edited.jpg
bottom of page