top of page
strom2_edited.jpg

STRØMSVEIEN

PLAN REPETABLE STROMSVEIEN 2022.07.05.png
PLAN 2.-4. floors
logo Stromsveien.png
Categories
Landscape, Architecture, Residential building, Playground, Recreation and Relax, Modular Building
Typology
Residential building
Status                                            
2021 - Built
Location

Strømsveien 81, Skedsmo, Norge

Size
2 150m2, 24 housing units 
Construction
Modular building
Customer
Strømsveien 81 AS
STRØMSVEIEN
Presentation drawings- stromsveien facades.png
Fasade nord-vest
Presentation drawings- stromsveien facades.png
Fasade øst
Apartment 1-4. floors - 66,5 m2

OM

Lørenskog-prosjektet er en del av et større arkitektonisk konsept - Lorenskog Vinterpark, som ligger i et fjellområde i nærheten av Oslo. Dette komplekset består av en overbygd skibakke (den første i sitt slag i Norge), som er det viktigste elementet, og en rekke komplementære fasiliteter, som et kommersielt senter, et treningssenter, et hotell og et boligområde. 

 

Prosjektet for boligdelen ble tydelig definert i en plan som stilte en rekke ideologiske, arealmessige og formingsmessige krav. Den andre faktoren som er mest avgjørende for utformingen av de nydesignede objektene, er terrengets topografi. Bygningenes plassering i en fjellskråning med betydelige høydeforskjeller på opptil et titalls meter tvang frem mange uvanlige romlige løsninger og påvirket formen i betydelig grad. 

 

Den massive bygningen har en langstrakt form som klatrer oppover i takt med åsen den er plassert på. Den organiske og uregelmessige formen smelter sømløst inn i åslandskapet. Variasjonen i høyden på de enkelte bygningene, de ujevne takene og utsiktsterrassene gjentar og forlenger åskammens linjer. Åsen har skråninger både nord-sør og øst-vest, og bygningen fremstår på grunn av dette på ulike måter og sees i ulik utstrekning fra hver side. Bygget etterligner terrengets ujevnheter og uregelmessigheter, og resulterer i en arkitektur som unngår monoton rytme eller gjentakelser i fasaden. Selv om helheten har en kompakt og solid fremtoning, er den ikke stiv i formen, takket være variasjonene i inndelinger og individuell utforming av ulike elementer i prosjektet. 

.

STRØMSVEIEN
Apartment 5. floor - 62 m2
IMG_4177.jpg
2022.06.06 Stromsveien 1.jpg
2022.06.06 Stromsveien 2.jpg
bottom of page